top of page
  • Parketverwijderen.nl

Hoe zit een parketvloer vast

Er zijn meerdere manieren om parket vast te leggen, lees hieronder de veel voorkomende methoden.


Zwevende parketvloer:


Een zwevende parketvloer is een type vloer dat niet rechtstreeks aan de ondervloer is bevestigd, zoals bij traditionele methoden als lijmen, spijkeren of schroeven. In plaats daarvan zweeft de parketvloer boven op de ondervloer. Deze methode wordt vaak toegepast bij laminaatvloeren en sommige soorten samengesteld parket.


Parket rechtstreeks verlijmd:


Een parketvloer die rechtstreeks op de ondervloer wordt verlijmd, biedt een solide en duurzame bevestigingsmethode. Deze methode is gebruikelijk bij massief houten parketvloeren en sommige soorten samengestelde parketvloeren. Het direct verlijmen van een parketvloer zonder ondervloer resulteert in een stevige en stabiele vloer. Deze methode is bijzonder geschikt voor ruimtes waar een minimale hoogteverhoging gewenst is en waar een sterke hechting essentieel is. Het resultaat is een vloer die strak en naadloos aansluit op de ondervloer.


Parket op spaanplaat:


Een veelvoorkomende parketvloer is parket verlijmd op spaanplaat dat gelijmd wordt op de dekvloer. De spaanplaat wordt verlijmd op de cementdekvloer. Daarna wordt deze genageld met stalen spijkers. Als het geheel vlak en strak ligt, worden de platen ingesmeerd met lijm. Daarna wordt er een dunne laag hout op geplaatst en vastgeniet. Als ondervloer wordt niet alleen spaanplaat gebruikt, maar ook OSB of multiplaat. Kort samengevat, alle vloeren die op deze manier zijn gelegd, zijn moeilijk verwijder baar.


Parket op eiken mozaïek als ondervloer:


Het installeren van parket op eiken mozaïek, dat op zijn beurt is verlijmd op een cementdekvloer, vereist specifieke aandacht voor detail en zorgvuldige uitvoering. Door eiken mozaïek als onderlaag te gebruiken en deze stevig op de cementdekvloer te verlijmen, wordt een stevige basis gecreëerd voor het parket. Deze methode biedt niet alleen duurzaamheid maar ook de esthetische voordelen van eikenhout. Volg de instructies van de fabrikanten van de gebruikte materialen voor een succesvolle installatie.


Zoals u leest zijn er diverse mogelijk heden hoe een parketvloer vast zit. Wij van parketverwijderen.nl kunnen voor u elk type parket demonteren.


Hoe zit een parketvloer vast
Het hergebruiken van verlijmd parket kan soms uitdagend en in sommige gevallen onmogelijk zijn. Hier zijn enkele redenen waarom verlijmd parket niet gemakkelijk kan worden hergebruikt: Lees hier meer

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page