top of page
  • Parketverwijderen.nl

Kun je parket hergebruiken?

Bijgewerkt op: 17 nov.

Het hergebruiken van verlijmd parket kan soms uitdagend en in sommige gevallen onmogelijk zijn. Hier zijn enkele redenen waarom verlijmd parket niet gemakkelijk kan worden hergebruikt:


1. Schade tijdens verwijdering: Verlijmd parket kan moeilijk te verwijderen in niet mogelijk zonder de planken te beschadigen. Het lijmen van parketvloeren kan ze stevig aan de ondervloer bevestigen en is meestal op spaanplaat verlijmd. Het verwijderen van spaanplaat kunt u het beste laten uitvoeren door parketverwijderen.nl


2. Vernietiging van de ondervloer: Bij het verwijderen van verlijmd parket is er een risico op schade aan de ondervloer. Dit kan leiden tot extra reparaties en kosten voordat de vloer opnieuw kan worden geïnstalleerd. Door onze efficiënte en unieke werkwijze kunnen wij dit uiteraard beperken. Bij het zelf verwijderen van parket is er enorme kans op schade.


3. Kwaliteitsverlies: Verlijmde parketvloeren hebben vaak dunne toplaag van hardhout. Tijdens het verwijderen kan deze toplaag beschadigd raken of dunner worden, waardoor de kwaliteit van de planken afneemt. Meestal breken de plankjes kapot van de ondervloer.


4. Hergebruik kan duurder zijn: Het verwijderen van verlijmde parketvloeren kan een tijdrovend en kostbaar proces zijn, vooral als er veel reparaties en restauratiewerk nodig is. In sommige gevallen kan het goedkoper zijn om nieuwe vloerbedekking te installeren dan de oude vloer te verwijderen en op te knappen.


5. Verlies van garantie: Als de parketvloer oorspronkelijk is geïnstalleerd met een garantie van de fabrikant, kan het hergebruik van de vloer de garantie ongeldig maken.


6. Verouderde stijl of kwaliteit: Soms is het parket gewoon niet meer in stijl of voldoet het niet aan de huidige kwaliteitsnormen. In dergelijke gevallen kan het vervangen van de vloer een betere optie zijn.


Over het algemeen is het hergebruiken van verlijmd parket een complex proces dat professionele expertise vereist. Het is belangrijk om de kosten, de staat van de vloer en de vereiste inspanning zorgvuldig af te wegen voordat u besluit of hergebruik haalbaar is. In veel gevallen kan het vervangen van de vloer door een nieuwe parketvloer of andere vloerbedekking de eenvoudigere en kosteneffectieve keuze zijn.

Kun je parket hergebruiken?
Visgraat en Hongaarse punt zijn beide populaire patronen voor parketvloeren, maar ze verschillen in de manier waarop de houten planken worden gelegd. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen de twee: Lees hier meer.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page