top of page
  • Parketverwijderen.nl

Waarom komt mijn parket omhoog?

Bijgewerkt op: 17 nov. 2023

Parketvloeren kunnen omhoogkomen als gevolg van waterschade om verschillende redenen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken:


1. Waterabsorptie: Hout is een natuurlijk materiaal dat water kan absorberen. Wanneer een parketvloer in contact komt met water, kan het hout het water opnemen en uitzetten. Dit kan leiden tot kromtrekken en het omhoogkomen van de vloer. Opzettelijk water op een parketvloer laten stromen om hem te verwijderen heeft geen nut, er wordt meer schade aan de cementdekvloer veroorzaakt dan professioneel verwijderen.


2. Vochtophoping onder de vloer: Als water zich ophoopt onder de parketvloer, bijvoorbeeld door een lekkage of overstroming, kan dit leiden tot druk die het parket omhoogduwt. Dit kan leiden tot bobbels en krommingen in de vloer.


3. Verlijming en ondervloerproblemen: Als de lijm die de parketvloer op de ondervloer bevestigt wordt aangetast door water, kan de vloer loskomen en veel schade veroorzaken aan uw cementdekvloer. Ook kan de ondervloer zelf worden aangetast, waardoor de parketvloer niet goed op zijn plaats blijft.


4. Temperatuur- en luchtvochtigheidsveranderingen: Schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid kunnen ook invloed hebben op houten vloeren. Als de vloer te snel uitzet door vochtige omstandigheden en er onvoldoende ruimte is voor uitzetting, kan het parket omhoogkomen.


Om waterschade aan parketvloeren te voorkomen, is het belangrijk om proactief te zijn en maatregelen te nemen, zoals het vermijden van overmatige blootstelling aan water, regelmatig onderhoud en het handhaven van een stabiele luchtvochtigheid in de ruimte. Als waterschade optreedt, is het belangrijk om snel te handelen om verdere schade te minimaliseren. Dit kan onder meer het verwijderen van water, het drogen van de vloer en het repareren of vervangen van beschadigde delen van het parket omvatten.


Zodra u het water heeft verwijderd of de lekkage minimaliseert heeft is het belangrijk om uw verzekering op de hoogte te stellen. Mocht herstellen van het parket niet meer mogelijk zijn, kunnen wij uw oude parketvloer verwijderen. Wij stellen u een vrijblijvende offerte op die u kunt opsturen naar de verzekeringsmaatschappij. Wij hebben een uitgebreide offerte waar alles in opgenomen staat zodat u ervan verzekerd bent dat uw vloer na die tijd gereed is voor een nieuwe vloer.

Waarom komt mijn parket omhoog?
De kosten voor het verwijderen van een parketvloer kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de ruimte, het type parketvloer, de bereikbaarheid van de vloer. Denk hierbij aan begane grond of verdieping vloer. Hier zijn enkele kostenposten om rekening mee te houden: Lees hier meer

19 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page